Ervaringen Gordon Methode deelnemers

Ervaringen van deelnemers aan de Gordon methode trainingen

 

 "Ik wens alle kinderen dat hun ouders kennis hebben gemaakt met de uitgangpunten van de Gordonmethode voor een positieve communicatie"

Barbara Yvanyi, kinderrevalidatiearts.

 

"Ik heb veel gehad aan deze training. Ik voel me zekerder, waardoor de communicatie tussen mij en mijn partner en kinderen prettiger is geworden."

 

"Ik ben blij dat ik de training bij je hebt gevolgd en dat je ons de methoden hebt aangeleerd, daardoor kunnen we nu beter communiceren met elkaar en met de kinderen."

 

„Ik heb deze cursus bij Sigrid gevolgd en wat heb ik veel geleerd.
Ik raad deze cursus echt aan.
We zaten met onze dochter net op dat moment in de 'nee' fase en de cursus heeft hier hele goede tools voor.
Ook de persoonlijke aandacht heb ik zeer gewaardeerd."

Catja Vennink

 

Ik heb de cursus als erg prettig ervaren, het geeft me inzicht in mijn eigen handelen en het geeft mij daadwerkelijk de mogelijkheid om te reflecteren op mijn manier van communiceren met mijn kinderen, maar ook met anderen. Daarnaast vind ik het fijn dat de groep open en betrokken is.

Ik heb het gevoel dat de Gordonmethode langzaam onderdeel wordt van mijn manier van communiceren naar mijn kinderen en vrouw. Wat werkt en wat ik ook steeds meer doe is op dezelfde hoogte komen en blijven. Dit doe ik vooral op momenten dat mijn zoon een peuterpuberbui heeft. Die buien (die gelukkig niet vaak meer voorkomen) duren daardoor aanzienlijk minder lang en er is sprake van beter contact. Deze vorm van communiceren wordt steeds meer onderdeel van de dagelijkse communicatieroutine. Wat ook werkt is mijn eigen rust bewaren.

Ik probeer, samen met mijn vrouw, af en toe terug te komen op voorvallen op het moment dat iedereen rustig is. Dit werkt goed want door de rust is iedereen in staat om te luisteren. Er komen dan ook mooie uitspraken van mijn zoon naar voren."

Jeroen

   

Door het lezen van het boek „Luisteren naar Kinderen” heb ik inzicht verworven in hoe ik communiceer en waar die patronen vandaan komen. Daardoor kon ik een keuze gaan maken in of ik daar wel, op die manier, mee door wilde gaan en dat wilde ik dus niet. Door het deelnemen aan de cursus heb ik ook echt de slag kunnen maken van alleen inzicht, naar: het ook echt wezenlijk anders doen. De cursus heeft mij daar het gereedschap voor in handen gegeven, doordat ik kon oefenen in een rustige fijne sfeer, met zaken die moeilijk en emotioneel zijn. Het was een verrijking!"

Lara

 

Een echte aanrader: de cursus 'Effectief Communiceren met Kinderen'. Mijn beste investering in de relatie met mijn kinderen ooit. Ja, je moet er tijd en geld voor vrijmaken, maar wat een plezier en gemak levert het je op in relatie met je kinderen. Niet pas op het einde, nee, direct na de eerste les al."

Germ Wijtse Rekker

  

“Ik wil met jou naar Gordon”, zo appte ik mijn man. “Wat moeten we bij die zanger???”
Communicatie o zo belangrijk! Het was zeer geslaagd om deze training samen te doen. Thuis bespraken we wat we deden op de avonden bij Sigrid en zo werden ook onze 2 pubers erbij betrokken. Voor een aantal oefeningen hadden we ze sowieso nodig. “Jongens we hebben huiswerk, we hebben jullie even nodig, wanneer schikt het?”. Als gezin hebben we er zo alle 4 wat aan gehad. De zin “is dat jouw of mijn probleem” klinkt nog regelmatig. Er was en is gelukkig nauwelijks onenigheid bij ons thuis. Wat ik echter vooral geleerd heb in deze cursus is om de kinderen meer zelf te laten oplossen. Als ze mij iets vragen wil ik best helpen, maar niet steeds vanuit mijzelf al oplossingen aandragen. Blijft lastig om me in te houden, maar ik doe mijn best. Een aanrader, ook al loopt het thuis best lekker.

Dorine Sloot

 

 “De cursus heeft ons opgeleverd dat het rustiger is in huis. De communicatie is verbeterd tussen de kinderen onderling maar ook tussen ons en de kinderen. Er is minder ruzie in huis. En als er wel ruzie is kunnen we het volgens de Gordon methode goed met elkaar oplossen. Nu krijg ik zelfs kusjes van onze zoon(4)! Dat als lang geleden! En hij komt met z'n verhaal bij me als er wat is. Hij voelt zich veiliger.
We zijn erg blij dat we de cursus gedaan hebben! Sigrid is een kundige trainer die gepast feedback geeft en je zo verder helpt. 

  

  Een leerzame cursus die mij veel nieuwe inzichten heeft gegeven en waar ik in de toekomst ook veel aan ga hebben.”

Francien Numan

 

 „Als (gast)ouder zijnde is het telkens weer een uitdaging om kinderen te leren wat wel en wat niet mag, zonder daarin te vallen in machtsmisbruik, straf te gebruiken of beloningen in het vooruitzicht te stellen. Ik wou het anders doen, zonder daarbij meteen maar alles goed te vinden.
De Gordoncursus van Sigrid heeft mij geleerd de relatie met de kinderen op de eerste plaats te zetten. D.m.v. actief luisteren, ik-boodschappen te leren geven en het overleg met kinderen weten aan te gaan. De cursus heeft weer een stuk bijgedragen aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling in de communicatie."

Irma Yilmer-van den Berg, Gastopvang kuku

 

„Ik vind je enthousiasme aanstekelijk en je kennis en ervaring ruim, erg bedankt voor het delen met mij. Ik heb veel geleerd en met alle handvatten kan ik lekker aan de slag met de kids!"

Jildou

 

 „Leuk om te zien hoe onze kinderen reageren op onze ‘nieuwe’ vaardigheden. Een aanrader!"

J. Wolbrink

 

„Ik moest best wel een drempel over om een cursus te doen om vaardigheden te leren als ouder. Het heeft mij echte enorm geholpen goed naar mijn kinderen te luisteren. En waarden en normen van mijzelf en mijn kinderen te leren kennen. Een aanrader voor elke ouder die hier voor open staat!"

Stefan Wesselink

 

Interessante cursus met handreikingen om anders en gelijkwaardiger met je kinderen om te gaan, zonder de kinderen de baas te laten zijn.
-      Cool blijven in situaties
-      Duidelijk en zonder oordeel te leren luisteren."

Steven

 

„De training heeft mij inzichten opgeleverd over de wijze van opvoeden die mijn partner en ik hanteren en wat we hierin kunnen verbeteren.
Sigrid begeleidt de trainingsdagen met veel enthousiasme en een steeds wisselend programma.
De uitwisseling met de groep leidt tot veel herkenning.
Het was een waardevolle en leerzame training.
Sigrid bedankt!"

 

„Ik heb voor het eerst meegedaan aan deze cursus, ik was ten einde raad en dacht dit zal toch niet gaan werken, maar kan het altijd toch proberen.
Door de uitleg en enthousiasme van Sigrid heeft ze me overgehaald om er ook serieus mee bezig te gaan en ik ben blij om haar inbreng hierin. Dat ik nu vanuit deze training anders kijk naar mijn manier van opvoeden en dat mijn kinderen zich ook fijner voelen om een mening te kunnen uiten zonder dat het onder stoelen en tafels geschoven werd, dat er naar hun geluisterd wordt. Dat mama en kind gelijk zijn (had zelf van: moeder heeft het te zeggen en ’t kind moet luisteren, zonder een tegen woord te geven). Ik kan mezelf plaatsen in hun gevoel en dat maakt de communicatie fijner en prettiger, want ze voelen zich gehoord en begrepen. Mijn thuissfeer is gezelliger en rustiger. 
Dank je wel voor deze eye catcher, handvatten. Ga zo door."

D. Manuela

   

"Sigrid redt gezinnen!
(Samen met Thomas Gordon)"

Ingrid 

 

"Ik heb geleerd actiever naar de kinderen te luisteren en naar hun behoeften te kijken. Hierdoor is het gezelliger en rustiger in huis. Ook heb ik geleerd, dat macht gebruiken niet zo’n goede optie is. Ik probeer dit ook te vermijden."

A. Draaier 

 

"Ik kan deze cursus aanbevelen, omdat je hierdoor duidelijkheid kunt creëren tussen ouder en kind. Je leert hoe een kind denkt en hoe je moet communiceren in verschillende situaties. Hierdoor wordt de relatie versterkt onder elkaar."

W.N. 

 

"Ik heb aan deze training gehad, dat ik minder snel de confrontatie direct aan ga. Ik blijf rustiger en luister beter naar de ander!"

A. K.  

 

"Ik heb geleerd om op een prettiger manier te communiceren, zonder oordeel en vanuit mijn gevoel. Dit geeft me meer rust."

 

Wil je meer informatie?  Thomas Gordon trainingen "Effectief Communiceren met Kinderen"?

Social media

 

 

 

 
 

Copyright 2022 effectiefweerbaar.nl

Aangesloten bij

KVLO

Bedrijfsgegevens

Effect4all

Bank nr.NL84ABNA.053.4539858  
KvK nr.: 56122330