Trainingen Rots en Water

Voor wie?

Rots en Water trainingen zijn er voor jongens en meisjes van 6 tot 18 jaar. Er wordt lesgegeven in verschillende leeftijdsgroepen. Bij jongeren heeft het de voorkeur jongens en meisjes groepen te vormen. De Rots en water training ook uitermate geschikt voor volwassenen. Bij voldoende belangstelling kan er een groep gevormd worden.

 

Wat is het doel van de weerbaarheidstraining?

Het doel van de rots en water training is om de kinderen/ jongeren meer inzicht te geven in de werking van hun eigen lichaam (=lichaamsbesef) en hun lichaam beter te leren beheersen (= zelfbeheersing). Door het vergroten van het lichaamsbesef en de zelfbeheersing wordt het zelfvertrouwen vergroot. Hierdoor is iemand beter in staat om op een adequate manier te reageren op handelingen van anderen.

 

Wat leer je?

Rots en water is een training die kinderen/ jongeren leert over zelfvertrouwen, zelfbeheersing, communicatie en grenzen. Het programma heeft een fysieke invalshoek. Hierdoor ontstaan betekenisvolle situaties waarin iedereen zich herkent. Zo ontstaat een optimaal leerklimaat waar jonge mensen leren samen werken, samen spelen en samen leven vanuit hun eigen kracht.

Het Rots en Water programma is er op gericht om het lichaamsbesef te vergroten. Door werkelijk te oefenen leren de deelnemers de kracht in hun lichaam herkennen. Door het bewustzijn van eigen kracht, krijgen de deelnemers meer zelfvertrouwen en hierdoor krijgen ze vervolgens meer grip op hun emoties. Ze zijn in staat minder impulsief te handelen. Ze leren zichzelf en anderen beter kennen. Kinderen/ jongeren leren kiezen hoe ze kunnen reageren en welke reactie het meest effectief is. Het programma heeft een positief effect op het sociale contact en het onderlinge vertrouwen binnen een groep.

Thema’s die aan de orde komen zijn:

 • Sterk staan
 • Ademkracht
 • Focus
 • Lichaamshouding / Lichaamstaal
 • Jezelf voorstellen
 • Eigen grenzen ervaren en aangeven
 • Grenzen van anderen onderkennen en respecteren
 • Mentale kracht
 • Fysieke kracht
 • Complimenten geven
 • Zelfverdediging

 

Wat is het resultaat?

De kinderen / jongeren zijn zich meer bewust van hun eigen handelen. Ze zullen beter in staat zijn hun eigen grenzen aan te geven en grenzen van anderen te respecten. Er zullen minder snel ruzies ontstaan en mocht er een conflict ontstaan dan wordt deze gemakkelijker opgelost. Jongeren zijn in staat een keuze te maken voor hun manier van reageren in moeilijke situaties.

 

Wat is de werkwijze?

De trainingen rots en water bestaan uit allerlei fysieke oefeningen en spelen. Na de oefeningen wordt vaak even stilgestaan bij de betekenis van de oefening voor de deelnemers.

 

Hoe lang duurt een training rots en water?

Een training rots en water bestaat uit 8 bijeenkomsten van 90 minuten. Bij scholen is het ook mogelijk om de lengte van de bijeenkomst aan te passen aan de groep of het rooster van de school en hierop het aantal bijeenkomsten vast te stellen.

 

Voor informatie over individuele inschrijving klik hier

Social media

 

 

 

 
 

Copyright 2022 effectiefweerbaar.nl

Aangesloten bij

KVLO

Bedrijfsgegevens

Effect4all

Bank nr.NL84ABNA.053.4539858  
KvK nr.: 56122330